2017. máj 19.

Az OTP Bank Liga 32. fordulója következik..

írta: sporthungaria
Az OTP Bank Liga 32. fordulója következik..

A csapatok ráfordultak a célegyenesre ,közeleg a végső hajrá..

Ezen a hétvégén rendezik meg a Magyar Labdarúgó NB 1 32. fordulóját. Az utolsó előtti fordulóhoz érve egyre kiélezettebb a verseny a csapatok között. A Videoton bármi áron életben tartaná bajnoki esélyeit a Honvéddal szemben, a Fradi pedig semmiképp sem mondana le a dobogós helyezéséről amiről a nyakukon kullogó Vasas sem tett még le . Az alsóházi csapatok ( MTK, Mezőkövesd, DVTK, DVSC ) mind a kieséstől menekülnének.Egy biztos, itt a célegyenes előtti hajrában már nem szabad hibázni, nem maradunk izgalmak nélkül tehát ezen a szombaton sem.

 DEBRECENI VSC – BUDAPEST HONVÉD

debrecenhonved_otp_32_kepforrasa24_hu.jpg

(kép forrása : 24.hu)

A bajnokesélyes kispesti gárda az utolsó előtti fordulóban a Nagyerdei stadionba látogat a DVSC csapatához.Amennyiben a Honvéd megveri a Debrecent,a Fradi pedig elintézi a Videotont Felcsúton,akkor már a hétvégén sor kerülhet a bajnok avatásra és egy fordulóval a bajnokság vége előtt már a zsebében tarthatja az aranyat Marco Rossi együttese.Persze ez nem lesz olyan egyszerű feladat számukra ,hiszen szombati ellenfelük még nincs teljes biztonságban a bennmaradást illetően.A Lokinak szüksége lenne a kibiztosítást jelentő győzelemre és a pontokra. Jelenleg a 8. helyen állnak 38 ponttal ami röviden csak annyit jelent ,igencsak rezeg az a bizonyos léc az elmúlt évtized legsikeresebb magyar klubja alatt..
A két csapat előző mérkőzését egyébként a Honvédnak sikerült behúzni.

(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 18.00)

Élő : M4 SPORT

 MTK BUDAPEST – DIÓSGYŐRI VTK

dvtkmtk_otp32_kep_nso_hu.jpg

(kép forrása : nso.hu)

A jelen pillanatban biztos kieső helyen álló MTK fogadja a 32. fordulóban a szintén kieséstől menekülő DVTK együttesét az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Az MTK csapata 35 ponttal a 11., míg a Diósgyőr alig egy ponttal ám előrébb rangsorolva 36 ponttal a 9. helyet foglalja el a tabellán.Érdekesség lehet ,hogy az idei kiírásban a budapesti kék-fehéreknek 3/2 meccset már sikerült behúzniuk a miskolciak ellen.Vajon sikerül nekik szombaton a 3/3 és megmenekülnek a kieséstől?

(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 18.00)

Live Stream : m4sport.hu

 ÚJPEST FC – SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS FC

ujpesthaladasotp32_forras_ujpestfc_hu.jpg

(kép forrása : ujpestfc.hu)

A budapesti lila-fehér együttes hiába foglal látszatra jó helyet a tabella középmezőnyében a 7. pozícióban.39 pontjukkal bizony ők is a kieső zónában elhelyezkedő csapatok közé tartoznak.Hozzájuk képest a Szombathelyiek viszont igenis biztonságban érezhetik magukat ,s 43 pontjukkal a 6.helyen ők már biztosan jövőre is az élvonalban képviseltetik majd magukat.Nem túl biztató az Újpestiek számára ,hogy előző három mérkőzésük folyamán egyetlen pontot sem szereztek.. viszont halvány reménysugár lehet számukra ,hogy a Haladás 2013 májusa óta nem tudott nyerni idegenben a Szusza Ferenc Stadionban.. Vajon sikerül megtörnie a 4 éves átkot Mészöly Géza csapatának ?

(Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

Live Stream : m4sport.hu

 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – PAKSI FC

paksmezokovesdotp32_forras_nso_hu.jpg

(kép forrása : nso.hu)

Ha a Mezőkövesd nyer a Paks ellen ,az MTK-nak pedig nem sikerül legyőznie a DVTK-t , akkor a kövesdiek akár be is biztosíthatják magukat a következő szezonra az élvonalban.Ehhez azonban jócskán össze kell szedniük magukat , statisztikájuk ugyanis nem túl rózsás..
Legutóbbi 11 mérkőzésükből csupán egyetlen egyszer tudtak nyerni.Rendesen megnehezítik majd dolgukat a 44 ponttal az 5. helyen álló ,immár biztosan a mezőny első felében végző Paksiak ,akik ráadásul előző két mérkőzésükön ontották magukból a gólokat (a Vasast és a Gyirmótot is hárommal nullázták le). A két csapat előző összecsapásán az atomvárosiak 5 góllal tömték ki a Zsóry kapuját.

(Mezőkövesd, 18.00)

Live Stream : m4sport.hu

 GYIMÓT FC GYŐR – VASAS FC

vasasgyirmot_otp32_forras_vasasfc_hu.jpg

(kép forrása : vasasfc.hu)

Az NB1-től már biztosan búcsúzó Gyirmót otthonába látogat majd a még mindig dobogós álmokat kergető Vasas együttese.Az angyalföldi piros-kékek hatalmas lépést tehetnek előre a a harmadik hely eléréséért ha legyűrik a Gyirmót csapatát.Ehhez persze szükségük lesz Fortuna segítségére is ,hogy a Ferencváros kikapjon Felcsúton,vagy legalább csak egy pontot szerezzen a Videoton ellen..na meg persze arra,hogy a sereghajtó győri csapat ne viccelje meg őket ,hiszen legutóbbi két találkozójukból egyet sem sikerült megnyernie a Vasasnak.

(Gyirmót, 18.00)

Live Stream : m4sport.hu

 

VIDEOTON FC – FERENCVÁROSI TC

videotonftcotp32_f_xlsport_hu.jpg

(kép forrása : xlsport.hu)

A Videotonnak a még elérhető közelségben lévő bajnoki cím,a Fradinak pedig a bronzot jelentő harmadik hely megtartása a tét. Igazi ki-ki meccsen feszül majd egymásnak a két csapat a Pancho Arénában. Ha a Ferencváros legyőzi Felcsúton a Videotont ,azzal gyakorlatilag el is dől a bajnoki cím sorsa (ha a Honvéd legyőzi a Debrecent a Nagyerdőben akkor a kispestieké a trófea).Amennyiben ez nem sikerül és a Videoton győzne ,úgy a bajnoki cím sorsa lehet ,hogy csak az utolsó fordulóban dőlne el (pont egy Honvéd -Videoton meccsen), a Fradi pedig (ha a Vasas győz Gyirmóton) elveszítheti dobogós helyezését. Ezt viszont biztosan nem fogja hagyni Thomas Doll csapata. Egy rendkívül izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe ,amelyet az M4 Sport élőben közvetít majd 20:30-as kezdettel.

(Felcsút, Pancho Aréna, 20.30)

Élő : M4 SPORT

 

 

 

Szólj hozzá

sport foci magyarország bajnokság magyarfoci hungary futball debrecen mezőkövesd ftc haladás ute újpest videoton ferencváros fradi paks vasas mtk nb1 kispest honvéd diósgyőr gyirmót dvtk vidi 32.forduló footbal zsóry NB1 DVSC magyarfutball magyarbajnokság m4sport sporthungaria otpbankliga Atomváros Szombathelyi haladás hungarianfootball otpbankliga32