2016. nov 28.

A 17. forduló összefoglalója !!!!

írta: sporthungaria
A 17. forduló összefoglalója !!!!

ÚJPEST FC - MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC 1-1

ujpestmezokovesd17otp.jpg

Az OTP Bank liga 17. fordulójában az Újpest a Mezőkövesdet fogadta Kecskeméti albérletében. A találkozó első félidejében nem történt különösebben említésre méltó dolog . A félidőt követően aztán az 51.percben a hazaiak büntetőhöz jutottak ,amelyet Nemanja Andric értékesített számukra . Nem sokat kellett várni azonban a vendégek válaszára , az 55,percben Branko Pauljevic vette be a lila-fehérek kapuját ,ezzel egyenlített a Zsóry. A mérkőzés további részében nem bírtak egymással a felek , mindkét csapatnak adódtak lehetőségei ,de egyik csapatnak sem sikerült gólra váltania ezeket a helyzeteket .Maradt tehát a döntetlen , Újpest -Mezőkövesd 1-1.

Kecskemét, 700 néző

Játékvezető : Andó-Szabó

Gólszerzők: Andric (51., 11-esből), Pauljevic (55.)

Sárga lap: Windecker (42.), Pauljevic (62.), Tujvel (91.)

Piros lap: -

Újpest: Banai - Heris, Windecker, Kecskés, Mohl - Cseke, Bardhi (Nagy T., 69.) - Balázs B., Balogh, Andric - Lázok (Perovic, 69.)

Mezőkövesd: Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Mevongou - Kink (Tóth, 79.), Molnár (Vosahlik, 87.), Hegedűs (Bacelic-Grgic, 54.), Pauljevic - Strestík

 

FERENCVÁROSI TC - GYIRMÓT FC 2-0

fradi17.jpeg
A címvédő Ferencváros a sereghajó Gyirmót együttesét fogadta az NB1 17.fordulójában az Üllői úton. Az első játékrészben itt sem történtek komolyabb helyzetek ,de azért érezhető volt a hazaiak fölényes játékán,hogy előbb -utóbb vezetést szereznek .A második játékrészben Ryu Seung-Woo lövése Présinger Ádámról pattant be a Gyirmótiak kapujába a 48.percben ,ezzel az öngóllal 1-0-ra vezettek a zöld-fehérek. A 65.percben Marco Djuricin vette be a vendég csapat kapuját ,ezzel a találattal pedig már 2 gólos előnyre tettek szert a hazaiak,amit a mérkőzés végéig meg is tartottak.A papírforma tehát bejött és ezzel a győzelemmel a Fradi már csak 2 pontra van a listavezető Vasastól és 1 pontra a második helyezett Videotontól.

Groupama Aréna, 5613 néző

Játékvezető: Karakó

Gólszerzők: Présinger (öngól, 50.), Djuricin (65.)

Sárga lap: Cukic (47.), Présinger (86.)

Piros lap: -

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Pintér, Cukic, Leandro - Gera, Hajnal (Gyömbér 74.) - Rju, Trinks (Nagy D. 43.), Djuricin - Böde (Csernik 84.)

Gyirmót: Rusák - Jancsó, Lengyel, Présinger - Achim, Vass, Kiss, Bori - Sallói (Szegi 79.), Filkor (Madarász 71.) - Csiki (Simon A. 75.)

 

BUDAPEST HONVÉD - VASAS FC 2-1

honved17.jpeg
A 4. helyezett Honvéd fogadta a listavezető Vasast a bajnokság 17.fordulójában a Bozsik Stadionban. A mérkőzés első komolyabb helyzetéig egészen a 71.percig várni kellett ,ekkor Jevgenij Pavlov volt eredményes a vendégek részéről ,ekkor egy szabadrúgás-gólt követően vezetést szerzett az angyalföldi gárda.Tíz perccel később azonban a kispestiek egyenlíteni tudtak ,Prosser Dániel kapura ívelt szögletét az angyalföldiek saját kapusa sodorta a hálóba .Drámai végjátékban hasalt el végül az éllovas ,Eppel Márton a 92.percben szabadrúgásból talált be ,ezzel a Honvéd otthon tartotta a 3 pontot.

Bozsik-stadion, 2980 néző

Játékvezető: Iványi

Gólszerzők: Nagy G. (81., öngól), Eppel (92.), illetve Pavlov (71.)

Sárga lap: Lovric (32.), Holender (50.), Remili (34.), Burmeister (62.), Pavlov (85.), Ristevski (90.)

Piros lap: -

Honvéd: Gróf - Lovric, Bobál D. (Prosser, 73.), Kamber - Ikenne-King (Vasiljevic, 83.), Gazdag, Hidi, Koszta (Zsótér, 74.) - Holender, Eppel, Lanzafame

Vasas: Nagy G. - Burmeister, Vaskó, Ristevski - Korcsmár - Berecz, Vida, Hangya - Murka (Kleisz, 87.), Pavlov, Remili (Czvitkovics, 88.)

 

DIÓSGYŐRI VTK - PAKSI FC 2-0

diopaks17.jpeg
A DVTK együttese a szombati alsóházi kiesési rangadóján 2-0-ra verte a Paks együttesét ,ezzel sikerült meglépniük a kieső zónából és immár a tabella 9.helyére léptek elő.A mérkőzés folyamán az első játékrészben itt sem akadtak izgalmak ,a Diósgyőriek támadó játékára a Paksiak kontráztak ,azonban komolyabb helyzetek egyik csapatnál sem adódtak . A második félidő 59.percében aztán Lipták Zoltán volt eredményes egy szögletet követően. A rendes játékidő után a hoszabbításban 11-eshez jutott a hazai csapat ,a büntetőt Ugrai Roland először kihagyta ,de kipattanóból végül az atomvárosiak hálójába csavarta ,ezzel bebiztosítva a győzelmet a miskolci csapat számára.

Mezőkövesd, 1769 néző

Játékvezető: Szőts

Gólszerzők: Lipták (59.), Ugrai (92.)

Sárga lap: Lipták (66.), Elek (66.), Ugrai (80.), Gévay (66.), Koltai (93.)

Piros lap: -

Diósgyőr: Rados - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Dausvili, Elek - Vela, Nono (Nikházi, 84.), Bacsa (Bognár, 64.) - Novothny (Ugrai, 77.)

Paksi FC: Kemenes - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp - Koltai, Kecskés (Vernes, 63.), Bertus, Szakály (Jelena, 85.) - Hahn

 


SZOMBATHELYI SWIETELSKY - HALADÁS-DEBRECENI VSC 1-0

haladasdebrecen17otp.jpg
Egygólos győzelmet aratott a labdarúgó NB1 17. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Debrecen ellen. A találkozó egyetlen gólját Rácz Barnabás szögletét követően Sjoerd Ars szerezte az 53. percben . A DVSC csapatának több helyzete is akadt , a hajrához közeledve még egy kapufát eltaláló lövésük is akadt ,ám így sem jött össze az egyenlítés . A Szombathelyieknél egyébként kapus sérülések miatt újonc hálóőrt is avattak ,a fiatal Gyurján Márton személyében ,aki remekül állta a sarat és többször bravúrral védett a mérkőzés folyamán.

Sopron, 1147 néző

Játékvezető: Szabó Zs.

Gólszerző: Ars (53.),

Sárga lap: Iszlai (51.), Ars (58.), Jovanovic (25.), Filip (35.)

Piros lap: -

Haladás: Gyurján - Polgár, S. Wils, Hegedűs, Bosnjak - Tóth M. (Jagodics M., 81.), Iszlai, Gaál - Rácz (Dombi G., 90.), Halmosi - Ars (Overgoor, 72.)

DVSC: Danilovic - Jovanovic, Szatmári Cs., Brkovic, Völgyi (Horváth Zs., 59.) - Filip (Takács, 78.), Tőzsér, Szakály P. (Mészáros, 71.), Bobko - Holman, Vittek

 


VIDEOTON FC - MTK BUDAPEST 2-0

vidimtkotp17.jpeg
A Videoton az MTK legyőzésével és az angyalföldiek idegenbeli botlásával már csak egy pontra van lemaradva a listavezető Vasastól.A székesfehérvári csapat a 70. percben szerezte meg a vezetést ,Marko Scepovic visszasarkalt labdáját Danko Lazovic bombázta az MTK kapujába. A folytatásban hazaiak továbbra is fölényben játszottak , majd a rendes játékidő végén ,a 90.percben ismét Danko Lazovic villant ,ezzel biztosítva a hazaiak győzelmét.

Felcsút, 1498 néző

Játékvezető: Farkas Á.

Gólszerzők: Lazovic (70., 90.)

Sárga lap: Hadzsic (6.), Lazovic (29.), Vinícius (45.), Juhász R. (67.), Kovács I. (79.), Poór (16.), Vogyicska (31.), Ramos (43.)

Piros lap: -

Videoton: Kovácsik - Nego, Vinícius, Stopira, Szolnoki - Juhász R., Hadzic - Géresi, Scepovic, Lazovic (Bódi 92.), Feczesin (Kovács I.)

MTK: Petkovic - Poór, Vass Á., Vukmir, Baki - Borbély B. (Katona 63.) - Korozmán (Szatmári I. 81.), Kanta J., Vogyicska (Szatmári L. 76.), Ramos - Torghelle

Szólj hozzá

sport foci magyarfoci mlsz futball debrecen mezőkövesd haladás videoton ferencváros paks vasas mtk nb1 honvéd diósgyőr gyirmót 17.forduló ujpest magyarbajnokság sporthungaria otpbankliga otbankliga17